Waarom kiezen we steeds voor dat ene restaurant?

Waarom kiezen we steeds voor dat ene restaurant?

Afgelopen maand was ik op vakantie naar het Griekse eiland Rhodos. We hebben genoten van het mooie weer, het eten, de muziek en meer. Vaak in de avond liepen we even de stad in om leuke spulletjes te bekijken en te kopen. Daarna gingen we in een restaurant een borreltje doen. Er waren veel verschillende restaurantjes. Wat me op viel, was dat waar het ene restaurant helemaal vol zat, de ander helemaal leeg was. We hadden erg veel keuzemogelijkheden, maar toch gingen we steeds naar hetzelfde restaurant. Ik vroeg me af hoe dit kwam? Wat maakte het dat wij net als vele toeristen voor dit restaurant kozen en niet naar de overbuurman gingen?

Het restaurant waar we telkens waren was een redelijk groot pand, wat druk en gezellig was ingericht, maar ook wel weer rust gaf. Het interieur was van deze tijd en in goede staat. Het personeel liep uniform rond en waren voor mijn gevoel selectief uitgekozen. Veel jonge en vlotte mannen, die erg goed met de toeristen om gingen. Ze spraken vloeiend Engels, waardoor het communiceren erg goed ging. Ze gaven kinderen aandacht, omhelsden met bezoekers en gaven high fives. Het restaurant had een open keuken, wat vertrouwen wekte over de hygiene. Er hingen veertien beeldschermen, waarop verschillende programma’s werden uitgezonden (bijv. voetbal, darten, etc.). Voor ieders wat. De menukaart was enorm met veel Internationale gerechten. Wat je ook maar wilde kon je krijgen. Dit restaurant was er helemaal klaar voor om haar gasten te ontvangen, maar ook om er voor te zorgen dat ze telkens terug kwamen. Net zoals wij dit deden tijdens onze vakantie. Dit waren allemaal factoren waarmee dit restaurant het verschil maakte en haar klanten naar binnen trok.

Heb jij wel eens nagedacht over dit soort factoren die voor jouw bedrijf belangrijk kunnen zijn om klanten in je winkel te krijgen? Of; Waarom kies jij juist voor dat ene restaurant? Think about it!