Hoe werkt LinkedIn voor bedrijven?

Hoe werkt LinkedIn voor bedrijven?

LinkedIn is net als andere social media kanalen, een platform, waarop je in contact kunt zijn en kunt komen met je netwerk en doelgroep. Waar je op Facebook, Twitter en Instagram vaak persoonlijke berichten (posts) met je volgers deelt, is LinkedIn bedoeld om vooral zakelijke berichten te delen met je zakelijke netwerk. LinkedIn is een geschikt platform voor de ondernemer, die zich zakelijk wil profileren en in contact wilt komen met interessante mede-ondernemers of professionals.

Als jouw doelgroep of klanten op LinkedIn actief zijn, dan zou je door middel van interessante updates hun interesse kunnen opwekken. LinkedIn is heel toegankelijk om in contact te komen met mensen die je graag zou willen spreken voor zakelijke doeleinden. Wellicht is er iemand in je netwerk, die een connectie op LinkedIn heeft met een persoon die je graag zou willen spreken. Dit biedt mooie kansen, want wellicht kan deze persoon uit je netwerk jou in contact brengen met deze persoon. Ook kun je op LinkedIn eenvoudig om hulp vragen bij een specifiek vraagstuk. Je zult zien dat je netwerk gaat meedenken met je en jou in contact kan brengen met iemand die jou hierbij kan helpen.

Een overweging die je kunt maken is, of je naast je privé account, ook een zakelijke account wilt inzetten. Hier moet je goed over nadenken, want het gebruiken van een zakelijk account kan veel tijd in beslag nemen.

Een groot voordeel van een zakelijke LinkedInpagina is dat je de statistieken kunt zien van een update die je hebt geplaatst. Zo kun je goed zien welke berichten goed gelezen worden en welke niet. Je kunt zien hoe vaak je berichten interessant gevonden worden, of je berichten worden gedeeld en of mensen reageren op je updates. Door te reageren op reacties en in gesprek te komen, zou je dieper kunnen ingaan op het onderwerp. Door in gesprek te komen met LinkedIn gebruikers is het mogelijk om een zakelijk netwerk op te bouwen.