De vakantie is in volle gang! Kansen voor social media?

De vakantie is in volle gang! Kansen voor social media?

De zomervakanties zijn begonnen. Mensen hebben vakantie en gaan naar het buitenland of genieten van hun vrije dagen in eigen land. Even geen werk, lekker uitrusten en opladen voor na de zomer. Het wordt ook steeds rustiger binnen je bedrijf. Je medewerkers en opdrachtgevers gaan en zijn ook op vakantie. Er gebeurt steeds minder op het werk.. uitzonderingen daar gelaten.

Ik merk aan sommige ondernemers en bedrijven dat zij rond deze tijd minder aandacht besteden aan hun social media. ‘’Er is ook zo weinig te delen, omdat er minder activiteiten zijn’’ zeggen ze dan. Toch denk ik juist dat er in deze tijd heel veel online kansen zijn voor bedrijven. Mensen zijn op vakantie en genieten van hun vrije tijd en dat betekent dat ze dus ook heel veel tijd hebben om op social media te zitten. Mensen willen weten wat hun vrienden doen tijdens hun vakantie en zijn daarom langer en vaker online. Het feit dat mensen meer online zijn betekent dus ook dat het voor jou als bedrijf een mooie mogelijkheid is om deze mensen te bereiken met berichten over je bedrijf. Maar nu denk je waarschijnlijk: het is rustig in de zomer en er gebeurt weinig op werk.. wat moet ik dan gaan delen?

Ik denk dat het juist nu een uitgelezen kans is om eens na te denken over nieuwe en creatieve posts voor op social media. Laat is wat meer van je pand zien, je medewerkers, de barbecue, personeelsfeest, welke boeken je leest over jouw vakgebied of schrijf een blog en laat zien bij welke relaties je op de koffie gaat. Let wel op dat je relevante berichten deelt, want je moet je volgers en fans niet kwijtraken.

Maak je zelf niet wijs dat je niets te delen hebt. Ga juist nu nadenken wat je online kunt doen. Je hebt juist nu tijd om hier eens rustig voor te zitten. Je zult merken dat de ideeën vanzelf zullen komen en dat je ook erg creatief kunt zijn tijdens de rustige zomermaanden. Je fans die gaan het leuk vinden!