De werkweek van Ilse

De werkweek van Ilse

Hi! Deze keer ben ik, Ilse Otter, aan de beurt om je meer te vertellen over mijn werkzaamheden bij Brand for Life. Veel plezier bij het lezen van mijn blog!

Vanuit het CIBAP in Zwolle loop ik sinds februari 2022 stage bij Brand for Life, als grafisch vormgever. Ik heb het hier erg naar mijn zin. De werkzaamheden waar ik mij mee bezig houdt zijn erg verschillend. Zo ben ik dagelijks bezig met het ontwerpen van o.a. social media designs, maar ook met designs voor flyers, visitekaartjes en zelfs voor websites! Dit maakt het erg leuk en afwisselend. Deze ontwerpen maak ik voor Brand for Life zelf, maar ook voor onze opdrachtgevers.

Een gewone werkweek bij Brand for Life als grafisch vormgever
Zoals je al hebt kunnen lezen in de blog over de werkweek van mede-stagiaire Chavon, starten we elke maandochtend met een teamoverleg. Dit vind ik erg prettig, want op deze manier krijg ik een goed beeld van wat er de komende week op de planning staat en hoe de week daarvoor is gegaan. Uiteraard is het natuurlijk ook erg gezellig om de werkweek samen in te luiden en verhalen over elkaars weekend aan te horen! De leukste verhalen komen dan vaak op tafel.

Een werkdag bij Brand for Life start ik altijd met het bekijken van de lopende opdrachten, waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik houd een lijstje bij met deze opdrachten en bijbehorende deadlines. Zo heb ik een goed overzicht van wat de status is van bepaalde opdrachten en waar ik die ochtend mee bezig kan. Vervolgens open ik de ontwerpprogramma’s die ik wil gaan gebruiken en ga ik aan de slag!

Tijdens het ontwerpen maak ik gebruik van verschillende ontwerpprogramma’s. De programma’s die ik het meeste gebruik zijn toch wel Adobe Illustrator en InDesign. Wanneer ik illustratief te werk ga, maak ik het liefste gebruik van Illustrator. Denk hierbij aan het maken van een logo en iconen. Dit ontwerpprogramma is ook gefocust op het maken van illustratieve ontwerpen, hierdoor kan ik secuur te werk gaan met lijnen en vormen. Voor het ontwerpen van social media designs, flyers of visitekaartjes, maak ik het liefste gebruik van InDesign. Dit programma werkt fijn wanneer je gebruikt maakt van verschillende vormen. Zo kan ik makkelijk tegelijkertijd werken met foto’s, tekst en design. Soms gebruik ik de programma’s ook wel eens in combinatie met elkaar voor een ontwerp.

Ik haal veel energie uit de gezellige kleine dingen tijdens een werkweek bij Brand for Life, zoals kletsen met collega’s, gezellig buiten wandelen als het lekker weer is en natuurlijk de vrijdagmiddagborrel(s). Dit maakt de sfeer op stage leuk, omdat ik op deze manier iedereen ook wat beter leer kennen op een andere manier dan alleen qua werk.

Waar heb ik mij de afgelopen week mee bezig gehouden?
De afgelopen week mocht ik mij o.a. bezighouden met het ontwerpen van een logo. Bij het maken van een logo verdiep ik me eerst in de opdrachtgever waar ik een logo voor ga ontwerpen. Daarnaast kijk ik goed naar de letters die voorkomen in de bedrijfsnaam en ga ik nadenken over hoe ik dit goed kan laten overkomen in vormen en kleuren. Een leuke, maar uitdagende opdracht! Verder ben ik met Sterre, mede-stagiaire grafisch ontwerp, bezig geweest met het creëren van een style guide en moodboard van de huisstijlen van onze nieuwe opdrachtgevers. Doordat we de huisstijlen op deze manier goed voor onszelf in kaart brengen, zal het makkelijker voor ons zijn om met ontwerpen aan de slag te gaan voor deze opdrachtgevers. Uiteraard is Brand for Life in september weer op zoek naar stagiaires, die het stokje van mij en Sterre kunnen overnemen. Voor deze stage vacatures heb ik verschillende ontwerpen gemaakt voor op social media en voor op de website. Al met al, een volle week met verschillende werkzaamheden!

School opdrachten en ontwikkeling
Naast de werkzaamheden vanuit Brand for Life, houd ik mij tijdens de stageperiode ook bezig met verschillende schoolopdrachten. Zo heb ik al een video gemaakt over Brand for Life en mijn werkzaamheden, een social media analyse en een poster over het bedrijf met de leerdoelen, die ik graag wil behalen tijdens mijn stage. Voorafgaand aan de stage heb ik drie leerdoelen voor mezelf opgesteld: het werken aan details, het verwerken van feedback en het kunnen wisselen tussen verschillende huisstijlen. Om deze leerdoelen te behalen heb ik samen met Karima, een van mijn supervisors bij Brand for Life, een checklist opgesteld. Deze checklist helpt mij om ervoor te zorgen dat ik alle wensen, feedback en details goed verwerk, voordat ik een definitief ontwerp stuur ter akkoord. Inmiddels gaat het verwerken van feedback mij beter af dan ik had verwacht! Het wisselen tussen verschillende huisstijlen ben ik niet gewend, maar bij Brand for Life moet ik hier wel veel mee bezig zijn. Ik heb geleerd om style guides van de verschillende stijlen erbij te houden, wanneer ik aan het ontwerpen ben. Op deze manier kan ik goed te werk gaan als ik veel moet schakelen tussen huisstijlen. Toch wel fijn dat ik mezelf hierin kan ontwikkelen tijdens mijn stage!

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik hoop dat je het leuk en interessant vond om meer te weten te komen over mijn werkzaamheden bij Brand for Life. Wil je meer te weten komen over Brand for Life? Speur dan gerust rond op de website.