Hoe zit het eigenlijk met de hashtags?

Hoe zit het eigenlijk met de hashtags?

Ik krijg regelmatig de vraag.. hoe zit het eigenlijk met hashtags. Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat je er mee kunt is misschien niet helemaal duidelijk. Laten we eerst even helemaal naar het begin gaan.

In 2007 is er met de komst van Twitter de hashtags geïntroduceerd. Gebruikers van Twitter zetten een # teken voor een woord, om hiermee onderwerpen en zoekwoorden toe te kennen aan specifieke berichten. In een update die je deelt op social media, geef je door middel van een hashtag aan welke steekwoorden in een zin belangrijke onderwerpen zijn, waarop je wilt dat je bericht op gevonden wordt. Of waarvan je denkt dat gebruikers van social media op kunnen zoeken, als ze op zoek zijn naar een specifiek onderwerp. 

Gebruikers van een specifiek social media kunnen hiermee berichten over bepaalde onderwerpen eenvoudig en snel opzoeken en een update hierover naar voren halen. Na de introductie van de hashtag op Twitter, is in de jaren daarna de hashtag ook gekopieerd op overige social media kanalen. Ook op Facebook, LinkedIn, Pinterest en Instagram wordt een hashtag teken veelvuldig gebruikt. Vooral op Instagram is de hashtag erg populair.

Instagram-gebruikers gebruiken veelvuldig hashtags achterin in hun tekst. De ene gebruiker vertelt een compleet verhaal met hashtags, de ander gebruikt slechts een aantal hashtags. Ook als ondernemer kun je gebruikmaken van hashtags om je bereik te vergroten. Je vergroot je vindbaarheid, dat ook weer goed is in zoekmachines. Hoe groot het succes voor jouw merk of onderneming is, hangt ervan af of je de juiste hashtags gebruikt waarmee jouw doelgroep je weet te vinden.

Een slim gekozen hashtag kan je bereik op Twitter of Instagram verbreden. En dat vraagt meer van jou dan alleen een belangrijk woord uit je tweet van een #hekje te voorzien. Ga er mee aan de slag en je zult merken dat het werkt.