LinkedIn is gestart met de story-functie in Nederland.

LinkedIn is gestart met de story-functie in Nederland.

LinkedIn is vandaag gestart met het testen van de story-functie via de app. Velen zijn al bekend met deze functie door andere social media platformen zoals; Snapchat, Instagram en Facebook. LinkedIn gaat deze functionaliteit als eerste in Nederland testen. Hiermee zijn wij Nederlanders de eersten in Europa die deze functionaliteit kunnen gebruiken.

Met een story kan je jouw foto’s en video’s delen via een slideshow functie: jouw story.
Bovendien kan je de foto’s en video’s die je maakt bewerken door tekst en stickers toe te voegen of je kunt ze zelfs op pimpen met verschillende kleuren. Je kunt zoveel foto’s en video’s delen als je wilt, want na 24 uur verdwijnt jouw story weer.

Een story verdwijnt dus na 24 uur vanzelf. Een story komt bovenin je tijdlijn prominent in beeld. Andere mensen in je netwerk kunnen de berichten bekijken en daar op antwoorden in een privé bericht.

Het is een deel-functie om een menselijke kant aan een professionele LinkedIn-pagina te geven. LinkedIn Stories maakt het voor jou en je bedrijf mogelijk om een kijkje achter de schermen te geven bij de dagelijkse werkzaamheden. Je kunt belangrijke gebeurtenissen op het werk laten zien, andere ondernemers een podium geven of bijvoorbeeld kennis en praktische tips delen met je volgers en netwerk.