Social media..? Laten we het de nieuwe Recruiter maar doen!

Social media..? Laten we het de nieuwe Recruiter maar doen!

Voordat ik ging starten met mijn eigen bedrijf Brand4life, was ik druk bezig met solliciteren. Ik had nog geen besluit genomen om mijn eigen bedrijf op te richten, dus was het een logische gang van zaken voor mij dat ik ging kijken wat de arbeidsmarkt mij te bieden had. Eén van deze sollicitaties wil ik in deze blog bespreken. Vooral ook omdat ik wil weten hoe jullie hierover denken.

Gezien mijn achtergrond qua studies en werkervaringen kwam ik vooral in aanmerking voor sales en intercedentfuncties. De uitzendbranche was voor mij niet onbekend. Heb meerdere gesprekken gehad voor dit soort functies. Eén van deze gesprekken was voor de functie van Recruiter. Het leek mij een erg leuke functie, waardoor ik enthousiast was en vol goede moed de weg op ging.

Voor een grote speler in de uitzendbranche reisde ik richting het zuiden. Wat mij opviel bij de rol van Recruiter binnen deze organisatie was, dat deze persoon ook verantwoordelijk zou zijn voor de social media van de afdeling. Tijdens mijn solliciteren was ik dit wel vaker tegen gekomen. Persoonlijk vind ik social media een vak apart. Om dit goed in te zetten als bedrijf, ben ik van mening dat dit niet op het bord van de Recruiter geschoven moet worden. Social media is een medium waar je van kunt profiteren, mits je hier effectief gebruik van maakt. Uiteraard zullen medewerkers, laten we een Recruiter functie als voorbeeld nemen, de eerste focus leggen op het Recruiten en plaatsen van kandidaten bij de opdrachtgever. Social media zal een bijzaak zijn. En dat is nou precies wat je niet moet doen bij social media, mocht je resultaat willen hebben.

Uiteraard is social media een belangrijk medium voor de uitzendbranche om nieuwe kandidaten te werven. Maar in dit geval ging het verder dan alleen dat. In mijn visie moet je social media goed organiseren, tijd besteden en er vooral veel mee bezig zijn.

Hoe denken jullie hierover?