Videomarketing.. geef je imago een boost!

Videomarketing.. geef je imago een boost!

Het ene bedrijf is succesvoller dan het andere. Een belangrijk factor die van groot belang is en een cruciale rol speelt in het succes van een bedrijf, is de marketing om traffic te genereren naar de website of naar de winkel van een bedrijf.

Er zijn verschillende manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij je doelgroep en op te vallen. In deze blog gaan we de rol en potentie van video’s bespreken en onder de loep nemen.  

De meeste bedrijven geven de voorkeur aan alleen het gebruik van afbeeldingen en geschreven content boven het gebruik van video’s. Een belangrijke reden hiervoor is de perceptie dat het te tijdrovend en te kostbaar is. Daarnaast ontbreekt bij velen ook de kennis.

Wat voor soort video’s?

Een online video kan van alles zijn, bijvoorbeeld een video over jouw fantastische organisatie of een video over een kennismaking met nieuwe teamleden van je bedrijf of productvideo’s waarin je de producteigenschappen en functies van je producten bespreekt met je doelgroep.

Hieronder een aantal video mogelijkheden uitlichten:

Productvideo’s

In je (web)winkel heb je  waarschijnlijk veel verschillende producten. Van deze producten zou je video’s kunnen maken, waarin je je product op een mooie en effectieve manier kunt presenteren. Dit kan het verschil maken en invloed (online) hebben op het beslissingsmoment van potentiële kopers. Productvideo’s kunnen bezoekers beïnvloeden om over te gaan tot aankoop van jou producten. Maak daarom video’s waarin je je product vanuit meerdere invalshoeken showt aan je bezoekers.

Introductievideo

In een introductievideo kun je jezelf, bedrijf, producten/diensten, processen en/of je medewerkers presenteren. Stel nieuwe medewerkers voor, introduceer een nieuw product of dienst, vertel wat over de geschiedenis van je bedrijf, je toekomstplannen en meer. Met een introductievideo kun je je verhaal vertellen en een band creëren met je doelgroep.

Testimonial-video
Potentiële kopers zoeken naar aanbevelingen en recensies over een product die ze willen kopen. Met dit soort video’s kun je je potentiële kopers informatie geven over de bevindingen en ervaringen van eerdere kopers. In een Testimonial-video laat je jouw klanten iets vertellen over jouw product of bedrijf. Dit kan potentiële kopers een positief gevoel (eventuele twijfels wegnemen) geven over jouw product of bedrijf en hen over de streep trekken bij het doen van een aankoopbeslissing.

Bovenstaande video’s kun je via verschillende kanalen tonen en/of verspreiden. Met als doel om je potentiële kopers en je doelgroep een goed beeld te geven over jou product of bedrijf.

Wat kun je doen met je video’s?

Je eigen website is de belangrijkste plaats waar je je video(s) kunt plaatsen. Veel potentiële kopers kijken toch eerst op je website. Beeld werkt vaak erg goed. Mensen willen niet heel veel tekst lezen, ze zullen je website scannen door naar de titels, plaatjes en video’s op je website te kijken. Daarna zoeken ze nog wat extra informatie op en zullen dan een beslissing maken over het wel of niet doen van een aankoop. Als je wilt dat bezoekers op je website je video zien, dan zou ik deze video meteen op de home pagina plaatsen. Als je dit niet doet, kan het zo zijn dat je je bezoekers al kwijt bent geraakt, voordat hij of zij je video heeft gezien. Je productvideo’s kunnen uiteraard op de pagina’s waar deze producten worden getoond.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een bedrijfsvideo toe te voegen aan je e-mailhandtekening. Mensen naar wie je een mail stuurt en mailcontact mee hebt, kunnen deze video zien. Wellicht dat ze geïnteresseerd raken en/of meer willen weten over jouw product of bedrijf. Daarnaast zou je de video ook in een nieuwsbrief kunnen meesturen. 

Je zou je video ook via verschillende social media kunnen delen. Social media is een belangrijke plek om video’s te delen. Video werkt op deze kanalen erg goed. Het bereik is vaak er groot. Naast het verspreiden van een video, kun je via social media interactie kunnen hebben met je volgers en doelgroep over je video. Dit is een mooie kans om je doelgroep meer te vertellen en te overtuigen over je product of bedrijf.