De werkweek van Chavon

De werkweek van Chavon

Hey! Wat leuk dat je interesse hebt in mijn werkweek bij Brand for Life. Lees gerust verder, want in dit blog ga ik jullie alles vertellen over mijn werkzaamheden en taken.

Mijn naam is Chavon Vahl en ik loop sinds februari 2022 stage bij Brand for Life. Mijn functie binnen het bedrijf is communicatie medewerker. Dit betekent o.a. dat ik ondersteun in het bedenken en schrijven van verschillende soorten teksten. Denk hierbij aan het schrijven van teksten voor de website, zoals blogs en artikelen. Daarnaast schrijf ik ook social media teksten voor onze eigen online kanalen en voor die van onze opdrachtgevers.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Brand for Life! Naast de werkzaamheden, geniet ik ook erg van de leuke activiteiten die we hier doen met de collega’s. Op vrijdagmiddag hebben we vaak een vrijdag middagborrel en dagelijks lopen we gezellig een rondje om een frisse neus te halen en om natuurlijk lekker in beweging te blijven. Ook erg leuk om dan even bij te kletsen met collega’s over bijvoorbeeld dingen die we in onze vrije tijd doen. Tijdens mijn stage hebben we ook een fotoshoot gedaan met het team. We zijn toen met zijn allen gezellig de binnenstad in gegaan om foto’s te maken met onze fotografe. Deze foto’s gaan we inzetten voor de website en als content voor social media. Naast de dagelijkse taken, ben ik tijdens mijn stage ook bezig met het uitvoeren van een onderzoek voor mijn studie.

Hoe ziet een gewone werkweek bij Brand for Life er uit?

Elke maandagochtend starten we de werkweek met een teamoverleg. Dit doen we natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. In dit overleg bespreken we waar we ons afgelopen weken mee bezig hebben gehouden en kijken we vooruit naar de komende weken. Een van mijn taken tijdens het overleg is het maken van de notulen, zodat iedereen terug kan lezen wat er is besproken en wat de actiepunten zijn naar aanleiding van het overleg. Zoals eerder benoemd, ondersteun ik mijn collega Karima (Social media manager) bij het schrijven van social media berichten voor Brand for Life zelf of voor opdrachtgevers. Tijdens het schrijven van deze teksten denk ik aan wat het publiek zal prikkelen en interesseren. Ook denk ik na over welke hashtags en welke call-to-actions er het beste bij het bericht zullen passen. In het begin van mijn stageperiode heb ik afgesproken om elke maand een blog te schrijven voor Brand for Life. Hier houd ik mij dus ook wekelijks mee bezig. Voor het schrijven van een blog doe ik onderzoek naar welke onderwerpen het meest relevant en actueel zijn om over te schrijven. Hierbij denk ik ook na over de interesses van onze volgers en doelgroep. Door middel van een blog willen wij onze doelgroep graag informeren over leuke en interessante onderwerpen over ons vakgebied.

Zo heb ik mij afgelopen week beziggehouden met het schrijven van een blog over foto- & videografie, twee van onze diensten. Ik heb research gedaan over het onderwerp en ik heb intern informatie ingewonnen, zodat ik hier een goed artikel over kan schrijven. In het blog over foto- & videografie zal ik uitleg geven over hoe je dit het beste kunt inzetten op het gebied van marketing. Daarnaast ben ik bezig geweest met het schrijven van dit blog! “De werkweek van…”, dit is een nieuwe rubriek van Brand for Life! Voor het schrijven van dit blog ben ik het gesprek aangegaan met mijn collega’s. De komende tijd zullen we artikelen schrijven over de werkweek van collega’s, om jullie hierin mee te nemen.  Een erg leuke opdracht, omdat ik persoonlijke content het interessantste vind. Om de blogs en social media berichten heen, heb ik mij afgelopen week ook bezig gehouden met de interne organisatie van Brand for Life. Bijvoorbeeld het analyseren van de website statistieken en plannen. Ik kijk er naar uit om mijn blogs en artikelen de komende tijd met jullie te delen. Blijf ons daarom ook online volgen.

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Neem een kijkje op onze website voor nog meer leuke blogs, onze diensten en brand cases.