What about Personal branding?

What about Personal branding?

Mijn bedrijf Brand4life is ontstaan vanuit de gedachte: “passion for your brand”. Mensen die mij persoonlijk kennen weten waarschijnlijk de link met Rhodos Steenwijk. Een restaurant en merk in Steenwijk e.o. die steeds blijft groeien. De betrokken mensen bij het restaurant zijn erg trots op wat er is bereikt in de afgelopen jaren. Ambitieus als dat het restaurant is, wordt er gestreefd naar steeds meer succes en wordt er geprobeerd om uniek te zijn in wat het doet. Passie is het woord waarmee de mensen en de organisatie geïdentificeerd kunnen worden. Vandaar: ‘‘Passion for your brand’’.

Ik dacht na over het starten van een eigen onderneming, waarbij ik verschillende mensen, vooral ondernemers wil helpen met de kennis en ervaring die ik heb op het gebied van marketing en communicatie. Ik ben gaan nadenken. Wat wordt mijn bedrijfsnaam, hoe gaat mijn logo eruit zien en welke kleuren ga ik kiezen. De keuzes die ik wilde maken moest bij mij passen en mij een goed gevoel geven. De naam die ik zou gaan kiezen moest een naam worden waar ik trots op moet zijn, waar ik mij mee ga identificeren, waarbij mensen bij het horen van de naam aan mij gaan denken. Je moet weten dat de keuze voor een naam, logo en kleur voor veel startende ondernemers belangrijke keuzes zijn die gemaakt moeten worden. Dit in verband met het imago, de uitstraling en het gevoel die je aan mensen gaat en wilt geven.

Nu wil ik mijn bedrijf zo goed mogelijk op de kaart zetten. Een sterk merk, die zich met mij identificeert. Dit is in ieder geval mijn grote doel. Hoe ga ik dit doen? Hoe wil ik als persoon en bedrijf geïdentificeerd worden? Hoe laat ik zien wat ik voor een ander kan betekenen? Dit zijn o.a. dingen waar ik de afgelopen tijd over nagedacht heb. Ik wil op verschillende manieren hierop antwoord geven en mij positief neerzetten. Ik probeer in eerste instantie vooral online zichtbaar te zijn. Ook offline ga ik proberen mijn merk in de markt neer te zetten. Dit alles met als doel het bouwen aan naamsbekendheid, imago, vergroten van mijn netwerk en om in contact te komen met mensen uit het werkveld. Ik wil mijn kennis en visie met iedereen delen die hier behoefte aan heeft. Wat ik hier aan het doen ben, is: personal branding!

Personal branding

Bij personal branding  beschouw je jezelf als een merk. Vanuit deze gedachte kijk je gericht naar jezelf, je ambities en de strategie waarmee je jouw marketing- en ondernemingsdoelen wilt bereiken. Hierbij is het van belang dat, jouw unieke kwaliteiten als persoon en onderneming, ervoor gaan zorgen dat je je onderscheid van de rest. Personal branding is niet zomaar iets, het gaat erom dat je als professional echt gedreven met je ontwikkeling en positionering bezig bent. Jouw personal brand komt tot uiting in de ambities die je hebt, dat wat je communiceert, en vooral de manier hoe je te werk gaat. Vergeet niet: de beleving en gevoel van de mensen om je heen bepaalt welk personal brand je echt bent.